Dadelbollar
Då har två veckor gått och jag känner mig som sagt mycket bättre, både på in- och utsidan. Jag testade dock att äta en vanlig kladdkaka med strösocker i igår och intressant nog så har jag två kliande eksemfläckar på handflatan redan dagen efter.. det kan ju självklart bero på något helt annat, men eftersom mina händer varit så fina under den senaste veckan så blir jag lite misstänksam.
Det jag har lärt mig under detoxen är att jag mår bra av att äta mer raw food. Min mage har som sagt varit mycket lugnare och inte lika uppblåst som tidigare och jag har kännt mig pigg och energisk. Så jag kommer att fortsätta äta varm och uppkokt mat såsom innan men kommer äta mer grönsaker, frukt, nötter och frön samt skära ner på det raffinerade sockret, äta mindre gluten och lyssna mer till vad kroppen behöver och mår bra av.
Det är väldigt enkelt att byta ut strösocker mot fruktsocker, som finns i färsk och torkad frukt och som även innehåller näringsämnen till skillnad från sockret Så här kommer ett recept på fantastiskt goda och superenkla dadelbollar som en vän tipsade mig om:
Dadelbollar
200 g kärnfria dadelbollar
4 msk kokosolja
2-4 msk kakao
4 msk kaffe
1 dl havregryn
Mixa alla ingredienser i matberedaren till en smet. Rulla bollarna i kokos och ät med gott samvete! :)

Ekologisk och billig kokosolja eller kokosfett (samma sak) kan du köpa här:
Det här kokosfettet kan även användas till att smörja händer, fötter, ansikte och resten av kroppen samt användas i matlagning som stekfett eller i bakverk som jag gjort här.
Kommentarer
Trackback