Nyttiga dadeltryfflar med smak av ljuvligt god choklad
Jag fick ett recept av en vän på dadeltryfflar som jag bara inte kan låta bli att dela med mig av. De är helt underbart goda! Jag har tillsatt några ingredienser som kaffe, salt och chili, allt för att göra det lite extra kryddigt och gott! Saltet förhöjer smaken på tryfflarna, men det kan bli för salt om man tar för mycket. Så krydda efter behag och smaka av eftersom så blir det förhoppningsvis så som du vill ha det!
Dadeltryfflar
8 st färska dadlar (finns ibland ekologiska, kolla i hyllan vid russinen. Annars är de vid frukten)
1,5 msk ekologiskt kokosfett/kokosolja (samma sak fast i olika form)
1 msk ekologisk kakao
En liten liten skvätt ekologiskt kaffe
En nypa chilipeppar (torkad och malen)
En gnutta salt (gärna havssalt eller himalayasalt)
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Rulla smeten till små bollar och strö sedan lite kakao ovanpå med en finmaskig sil eller té-sil för att de ska se extra lyxiga ut. Det går även att rulla de i kokos, sesamfrön eller hackade nötter/mandlar. Förvaras i kyl eller frys, men mår bäst av att ätas upp på en gång i gott sällskap! :)
Alla ingredienser finns att köpa i vanlig mataffär. Självklart går det även att använda icke ekologiska produkter i tryfflarna, men jag lovar att det blir mycket godare, nyttigare och det känns definitivt mycket bättre att äta de helt ekologiska!

Några olika varianter av kokosfett:
http://www.vitaminvaruhuset.se/sok/?q=kokosfett
Jag brukar använda Biofoods ekologiska. Det smakar inget utan ger bara en bra konsistens och innehåller nyttiga fetter. Det går att steka i, baka med och använda som ansiktskräm, handkräm och bodylotion. Billigt och hälsosamt, bästa kombinationen! :)
Ät och njut!
