Bönhummus

 

En egenkomponerad bönhummus som fungerar perfekt som pålägg på frukostmackan eller som tillbehör till middagen! Den är både gluten-, laktos-, mjölkfri samt vegetarisk. Och än bättre, den är även billig, nyttig och god!

 

Ingredienser:

1-2 pressade vitlöksklyftor

2 dl kidneybönor - blötlagda och kokta eller konserverade

2dl vita bönor - blötlagda och kokta eller konserverade (kan även bytas ut mot andra bönsorter)

2 msk persilja

4 msk balsamvinäger

1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas, men ger väldigt god smak)

1 dl vatten

½ dl olivolja

2 krm sambal oelek (kan ersättas med cayenne eller chilipeppar)

3 msk sesamfrö

Salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål, mixa med mixerstav eller matberedare. Häll bönhummusen i inte alltför stora tättslutande burkar och frys in det du inte hinner äta upp inom ca 5 dagar. Ät och frodas!

 

En grymt god bönhummus-frukostmacka!

 

Här som tillbehör till filodegsknyten, ugnsbakade gulbetor, kikärtor och majs

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0