Matig linssoppa
Härom veckan slängde jag ihop lite av det jag hittade i kylen vilket resulterade i en underbart god, matig och mättande linssoppa som satt som ett smäck i det ruggiga och ruffiga höstmörkret! Soppan är gluten-, laktos-, mjölk- och äggfri samt vegetarisk! Det vill säga, det passar till de flesta. Och tro mig, även till er som fått för er att ni inte gillar linser :)
Ingredienser till 4 port.:
ca 1-1 1/2 liter Vatten
3 dl Röda linser
1 st Gul lök
2 st Morötter i bitar
1 st Röd Paprika i bitar
½ - 1 dl Fänkål i bitar
2 tsk Ingefära, färskriven
2 st Vitlöksklyftor, hackade
2 krm Sambal oelek (kan ersättas med cayenne- eller chilipeppar)
½ dl Persilja, färsk eller frusen
Salt och Svartpeppar efter behag
Gör så här:
Fräs gul lök, vitlök, ingefära, morötter, paprika och fänkål tills de får en fin stekyta. Blanda i röda linser, vatten, persilja och kryddor, låt puttra i ca 10 min.
Smaka av. Mixa sedan soppan med en mixerstav eller matberedare till en jämn, fin och matig soppa! Känns soppan för tjock så blanda bara ut den med lite vatten. Toppa gärna med lite färsk basilika eller persilja! Smaklig måltid!
