Sylt fylld med kärlek

Här kommer ett tips på en liten gå-bort-present som jag gjorde härom veckan. En som passar sig bra så här i bärplockartider! 
 
 
Hallon- och blåbärssylt med smak av lakrits & chili
 
 
 
 
 
Jag har förmågan att aldrig kunna följa recept-dosering då jag hellre smakar av och avgör om det ska vara mer av någon ingrediens. Så här får du laborera lite, men det är bara roligt!
 
Börja med att stöta fänkålen fint med en mortel (kan även använda anis). Hacka några dadlar (kan bytas ut mot mer agavesirap). Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i ca 5 min. Diska rent en glasburk och häll hett vatten i för att desificera. Låt stå några minuter. Häll sedan över sylten i glasburken, sätt på locket och låt kallna i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen. Kan ätas i yoghurt, soygurt, i gröten eller på pannkakorna.
 
Hoppas det smakar gott! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0