Glutenfritt blåbärsbröd
Idag gjorde jag ett supersmarrigt bröd med en massa nyttigheter i. Tror att det skulle passa utmärkt till en mustig linssoppa eller en läcker rödbetssoppa!

Ingredienser
6 dl glutenfri mjölmix
1 dl bovetemjöl (kan bytas ut mot 1 dl mjölmix om du inte har hemma)
0.75 dl fibrex
2 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
2 msk linfrö
1,5 tsk salt
1 msk brödkryddor (anis, kummin, fänkål)
3 msk russin
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
1/2 dl havregryn
3-4 msk blåbär
3 msk olja (oliv eller raps)
2 msk agavesirap eller honung
2 dl apelsinjuice
2 dl vatten
Gör såhär
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn och ganska lös smet. Häll upp smeten i en smord brödform och sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 50-60 min.
Kommentarer
Trackback