Müsli gjord med kärlek
Härom dan gjorde jag en underbart god mysli som är perfekt att ha på yoghurten, soygurten eller havredrycken till frukost eller mellanmål. Ett tips är att äta den med "Sylt fylld med kärlek", det blir en fin kombo!
Jag blandar som vanligt lite efter behag, men här är iaf en ungefärlig beskrivning av mitt recept. Om det är någon ingrediens du inte har hemma så strunta i den och ta nåt annat eller hoppa över den. Kokosfett och honung/agavesirap är dock ganska viktiga för smakens skull.
Ingredienser:
4 dl havregryn
3 msk solrosfrö
3 msk sesamfrö
2 msk krossat linfrö
2 msk helt linfrö
3 msk pumpakärnor
2-3 msk hackade hasselnötter
2-3 msk sötmandel
2-3 msk kokos
3 msk russin
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
3-4 msk kokosfett/kokosolja
2 msk honung eller agavesirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda först alla torra ingredienser i en skål (förutom russinen). Tillsätt sedan honung/agavesirap och flytande kokosfett (om det är hårt värm det försiktigt i micro eller i en kastrull på spisen) och blanda allt ordentligt. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och strö ut myslin jämnt på botten. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Öppna och rör om minst en gång för att myslin ska bli jämnt gräddad. Den ska bli lite lagom gyllenbrun men håll koll så att det inte blir bränt.
När myslin är färdig i ugnen, låt den kallna i långpannan, tillsätt russin och häll sedan upp i väl rengjorda burkar. Ett tips är att desinficera burkarna genom att hälla i kokhett vatten och låta stå en liten stund. Torka sedan burkarna helt torr med en ren handduk.

Perfekta gå-bort-presenter :)
Kommentarer
Trackback